Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

SAD ostvario i drugu pobjedu na Svjetskim prvenstvima, Argentina svladala Katar

Autor: A.P.

23.01.2023. 17:05
SAD ostvario i drugu pobjedu na Svjetskim prvenstvima, Argentina svladala Katar

Foto: Reuters



Zadnjeg dana utakmica po skupinama Amerika i Argentina napravila su ugodna iznenađenja. Sjedinjene Američke Države ostvarile su drugu, isto tako povijesnu pobjedu, na Svjetskim prvenstvima u svojoj povijesti, pobijedivši Belgiju  24:22(14:12).


U prvom je poluvremenu SAD vrlo rano vezao 4 pogotka kojima su otišli na 6:2, no Belgijci ubrzo vraćaju to na samo -1. Pred kraj prvog poluvremena ukazao se Ian Hueter koji je dvama pogodcima odveo ponovno SAD na +3, no u zadnjim sekundama Belgijanci su to malo smanjili.


Belgijci su u drugo poluvrijeme ušli puno bolje i u 39. minuti imali su prvo vodstvo na utakmici koje su spretno i sretno održavali sve do 54. minute. Tada Amerikanci serijom 4:0 prelamaju utakmicu i ostvaraju novu pobjedu.




Zanimljivo je kako niti jedan igrač na utakmici nije zabio više od 4 gola, a baš 4 gola zabilo je njih šestero. Golmani su bili ujednačeni, tako je Merkovszky na golu SAD-a skupio 13 obrana, dok je Lettens na golu Belgiju skupio 12 obrana.


Obje ove reprezentacije ispale su iz daljnjeg natjecanja.


Druga utakmica u najranijem terminu današnjeg dana igrana je u Spodek areni u Katowicama. Argentinci su tijekom cijelog susreta dominirala, a koliko su dominantni bili govori i činjenica da je Katar imao jedno jedino vodstvo na utakmici i to 1:0 u 1. minuti utakmice.


Na kraju utakmica je završila 26:22(12:9), a Ignacio Pizaro bio je najraspoloženiji na terenu, zabio je 9 golova iz 12 pokušaja.


Također i ove dvije reprezentacije svoj nastup su završile na ovom Svjetskom prvenstvu